feature_header

A LANGUAGE OF GLASS, ALUMINIUM AND NATURAL STONE

Just off the buzz of Somerset Road, in quiet De Smit Street, EHH Architects has designed a natural and flowing extension to an existing icon – the Media Quarter – a building that has become something of a landmark in the area over the last 25 years.

The Quarter draws inspiration from its well-established neighbour, speaking a language of glass, aluminium and natural stone, with a strong an emphasis on horizontal elements that are punctured for the purposes of balconies and sun control, opening up views to the city, mountain, harbour and surrounds.

Every apartment will have floor-to-ceiling sliding doors and windows allowing for the uncompromised flow of light and views into the living spaces, where neutral interiors and top-end finishes are characterised by Signatura’s dedicated pursuit of quality.

The external palette has been left purposefully neutral allowing the vibrancy of the neighbourhood and existing vernacular to be left unrivalled whilst complimenting its context.

This has been contrasted by elements of planting on some balconies – which will be irrigated from non-potable water systems – and allows for free-flowing pedestrian access as the building meets the ground flanked by double-volume retail catering for both residents’ and neighbours’ needs.

Above this double-volume ground floor, with its impressive lobby and 24-hour reception desk, will rise two floors of parking, topped by a further five floors of glass-fronted apartments and penthouses, most of which will feature spacious terraces.

WhatsApp chat How can we assist you?